Maïsmeel Courgette broodje

Ingrediënten:

150 gr. Harina P.A.N.

175 ml. Water

1 fijn geraspte courgette (ontdaan van het vocht)

Bieslook of koriander (fijn gesneden)

1 rode peper (fijn gesneden)

Feta (klein gebrokkeld)

1 a 2 tenen fijngesneden knoflook

Zout en/of kruiden naar keuze

Bereiding:

Super makkelijk :) doe alle ingredient bij elkaar in een kom en meng en kneed het goed. Maak van je deeg 8 kleine balletjes of 4 grote. Druk een beetje plat +/- 1.5 a 2 cm en bak aan beide kanten goud bruin in de koekenpan +/- 5 min. per kant.

Iets af laten koelen, open snijden en beleggen met wat je lekker vind :)

 

Maïs Courgette koekjes

Ingrediënten:

1 Courgette (fijn geraspt en met de handen samengeperst om van al het  vocht te ontdoen)

1 klein blikje maïs (uitgelekt)

1 ei

3 tenen knoflook (fijn gesneden)

1 rode peper (fijn gesneden)

2 lente uitjes (fijn gesneden)

3 tl kerrie

zout en peper

4 tot 6 el Maïsmeel (Harina P.A.N.)

Koriander (of bieslook of peterselie, wat jij lekker vind)

Bereiding:

Neem de courgettepulp en voeg daar de knoflook, kerrie, pepertje, lente uitjes, zout en peper, koriander (of andere kruiden) en de maïs aan toe. Roer dit mengseltje goed doorelkaar. Voeg nu het ei toe en roer het goed door je mengsel heen. Voeg nu lepel voor lepel de maïsmeel toe en kneed dit met de hand zodat je goed voelt of je mengsel stevig genoeg is (dat het niet uit elkaar gaat vallen met bakken. Het moet ook niet te droog worden. Over het algemeen heb je zo'n 6 el nodig. Rol 8 balletjes uit je mengsel en druk ze een beetje plat. Bak ze nu in 5 minuutjes goud bruin in een koekenpan met wat olie op middel - hoog vuur.

 

Maïsmeel broodje

Ingrediënten:

200 gr. Maïsmeel (Harina P.A.N)

250 ml Water

Beetje zout

Optie: knoflook - koriander

 

Bereiding:

Meng het meel met het zout en de eventuele kruiden. Voeg vervolgens het water toe. Kneed met de hand even goed door.

Maak er vervolgens 6 balletjes van en druk ze plat +/- 1.5 cm dik.

Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak ze op middelvuur 5 minuutjes per kant.

Laat een klein beetje afkoelen en snij ze open.

Nu kun je ze vullen met wat je maar lekker vind :)

(deze vulling: 1 blikje tonijn, 1 fijngesneden teen knoflook, 1 a 2 fijngesneden lente uitjes, klein beetje mayonaise, een avocado in kleine stukjes besprenkeld met citroensap)

 

Rating: 5 sterren
1 stem

Maïsmeel tomaten broodje

Ingrediënten:

200 gr Maïsmeel (Harina P.A.N.)

250 ml Water

Klein blikje tomaten puree

4 a 5 zongedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden

Bereiding:

Los de tomaten puree op in het water. Roer de tomaten stukjes door het maïsmeel. Voeg nu langzaam het tomaten water bij het meel en kneed tot een mooi deeg.

Maak vervolgens 6 balletjes van het deeg en druk ze plat +/- 1.5 cm.

Doe een klein beetje olie in een koekenpan en bak ze op middelvuur 5 minuutjes per kant.

Laat ze een klein beetje afkoelen en snij ze open om te vullen :)

(voor de zwarte bonen burger zie "peulvrucht receptjes")

Rating: 5 sterren
1 stem